HUMANOST ZA MEDALJU

Tradicionalni preponski turnir u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, održan proteklog vikenda, ove godine dobio je i humanitarni karakter jer su se organizatori Konjički savez Vojvodine i Konjički centar Novosadski sajam odrekli prihoda u korist ugroženih u poplavama, prikupljena je i robna humanitarna pomoć, a tradicionalno brojna publika priključila se akciji slanjem SMS poruka na broj 1003.

Romana i Armin pobednici Kupa Novosadskog sajma

Romana i Armin pobednici Kupa Novosadskog sajma

Preponski program je sačinjavalo četiri utakmice po propozicijama Vojvođanske konjičke lige, a učešće u njima uzeli su takmičari iz desetak konjičkih klubova. Pehar u glavnoj utakmici programa – Kup Novosadskog sajma, ostao je u vitrini domaćina jer je nakon čisto odskakanih parkura i baraža trijumfovala reprezentativka KCNS Romana Suvajdžić na Arminu ispred Stefana Đokovića i Manje Vitasović iz Beograda. Đoković je bio uspešan i u drugoj utakmici programa gde je zauzeo čak dva mesta u plasmanu, uz svoju klupsku koleginicu Ninu Fajfrić, pa je to bio praktično klupski trijumf KK Aleksa Dundić.

Nula za publiku - Dejana i Fiesta

Nula za publiku – Dejana i Fiesta

Beležimo i odličan start amazonke KCNS Dejane Suvajdžić na Fiesti koja je svoj parkur savladala bez kaznenih poena kao i novog tandema KCNS Dejana Milosavljevića i Utitarša koji su imali dva rušenja ali uz odlično jahanje. Raduju i prvi startovi novih takmičara našeg kluba Teodore Žakula i Katarine Nikolić, kao i novi preponski start Nikolete Židišić. Njih tri su svoje parkure savladale bez kaznenih poena i ušle u podelu prvog mesta čime se još jednom potvrdila praksa stvaranja novih tandem u našem klubu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *