ODLIČAN MAJSKI TURNIR

Na manježu Novosadskog sajma, u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije, a u domaćinstvu Konjičkog centra Novosadski sajam i ove godine, 18. maja, na dan otvaranja jubilarnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma, preponaši su na tradicionalnom majskom turniru koji je ove godine bio i II kolo Srpske konjičke lige, prikazali brojnoj publici svu lepotu, gracioznost i kvalitet ove olimpijske discipline. Državni prvaci, reprezantativci i ostali jahači gotovo svih konjičkih klubova Srbije, kroz četiri utakmice borili su se za naslov najuspešnijeg.

Dejan-Milosavljevic i Fiesta

U prvoj utakmici “Minaqua LIFE”, u sklopu prvog mesta koje je podeljeno ex equo, našli su se i takmičari KCNS Dejan Milosavljević sa Romom, Igor Čermak sa Šihederom i Dejana Suvajdžić sa mladim grlom Sinsinati. U ostalim utakmicama beležimo odlične startove Milosavljevića i Fieste kojoj je zamalo izmakao plasman u drugoj utakmici gde je okončala parkur sa 0 kaznenih poena i Romane Suvajdžić i Armina koji su u trećoj utakmici programa i osnovni parkur visine 115 cm kao i baraž visine 125 cm savladali bez kaznenih poena ali nedovoljno brzo za medalju. U drugoj utakmici programa pod nazivom “Konjički centar Novosadski sajam” prvo mesto osvojio je takmičar i trener KK Impuls plus Predrag Ilić, u trećoj koja se zvala “Pehar Grada Novog Sada” Ivan Stevanović sa Cadenze Z iz KK Viking, a u finalnoj utakmici “Pehar Novosadskog sajma” trijumfovao je trener i jahač KK “Aleksa Dundić” Stefan Đoković. Njemu su nagrade uručili član gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Predrag Svilar i izvršna direktorica za marketing Novosadskog sajma Jelena Marinković.

Učesnici i posetioci su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetnom organizacijom i odlično propremljenim uslovima za ovo sportsko takmičenje. Ovim turnirom, na najbolji način je nastavljena tradicima majskog turnira na sajmu duga preko pola veka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *