ODRŽAN MAJSKI TURNIR

Dejana-i-ArbaletPrvim kolom Vojvođanske konjičke lige, održanim u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, nastavljena je tradicija majskog turnira stara vise od pola veka, ali i počela sezona konjičkog sporta u Novom Sadu. Uz učešće deset konjičkih klubova iz zemlje i četrdesetak takmičara, održano je pet preponskih utakmica za sve kategorije takmičara. U prvoj utakmici programa, amater-tur naš jahač Igor Čermak na grlu Fiesta podelio je prvo mesto, realizujući start bez rušenja. U utakmici visine 120 cm, takmičarka Romana Suvajdžić okončala je parkur sa jednim rušenjem i time nastavila sezonu uspešnih startova.

U narednoj utakmici, usledili su uspesi jahača KCNS. Utakmica visine prepona 1m, održana je po tablici “idealno vreme”. Prvo mesto pripalo je mladoj juniorki KSNS Ines Harminc sa iskusnim Utitaršom jer su parkur završili bez kaznenih poena u vremenu koje je bilo najbliže optimalnoj normi. Da uspeh bude još veći potrudila se reprezentativka KCNS Nikoleta Židišić koja je u svom prvom ovogodišnjem startu zabeležila u toj utakmici laku nulu, u idealnom vremenu, i samo je formalni nedostatak sprečio da njen start bude zvaničan, čime bi se plasirala na prvo mesto, ali je dokazala dobru formu na početku sezone.  U narednoj utakmici, na deset santimetara višim preonama, a po istoj tabilici, amazonka Dejana Suvajdžić na Arbaletu, takođe je savladala parkur sa 0 kaznenih poena, u odličnom ritmu čime joj je pripala bronzana medalja. U najatraktivnijoj utakmici dana, Barijere, prvo mesto pripalo je jahaču beogradskog kluba S Rojal hors, Srđanu Grmaškoskom koji je sa lakoćom u poslednjem podizanju barijera savladao bez rušenja i onu visine 160cm i tako osvojio vrednu nagradu.

Po ocenama takmičara i organizatora, uslovi za takmičenje su bili sjajni, a brojna publika koja tradicionalno posećuje turnir na majskom sajmu, uživala je u odličnim startovima. Konjički savez Vojvodine i Konjički centar Novosadski sajam su još jednom uložili maksimalan trud da budu dobri domaćini i tako najave bogatu konjičku sezonu u pokrajini. Kao i obično, takmičenje su pomogli Minakva BB i Vojvodinašume, a Novosadski sajam je infrastrukturu potpuno prilagodio visokim standardima konjičkog sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *