Organizacija takmičenja

Konjicki centar Novosadski sajam-Zelena arenaKonjicki centar Novosadski sajam-PadokKonjicki centar Novosadski sajam-Zatvoreni manjez

Konjički centar Novosadski sajam, jedan je od najiskusnijih organizatora konjičkih manifestacija u zemlji. Sama tradicija Novosadskog sajma na čijem manježu se već preko pola veka organizuju konjički turniri, obaveza je da i klub bude dobar domaćin ovih priredbi, u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Brojni organizovani turniri, prvenstva i lige, tradicionalno su dobro posećeni.

Preponski turniri tadicionalno dobro poseceniZaprezna takmicenja sastavni deo priredbe HorseVilleVestern jahanje atrakcija HorseVille

HORSEVILLE 2012 Plakat-KCNS-Konjicki Centar - Novosadski SajamPonosno ističemo da smo, od 2010. godine, uz nesebični angažman Novosadskog sajma, kao i vrednu podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Novog Sada, obnovili tradiciju da se upravo na zelenoj areni održava najveće preponsko takmičenje u zemlji – HorseVille. Prve godine kada je uveden međunarodni sajam konjarstva na jarbolima pored parkura, zavijorile su se zastave četiri zemlje učesnice, a već sledeće 2011. godine ovaj broj se popeo na šest. Od 2013. godine, ovaj najjači konjički turnir u Srbiji dobija ime Sajam konjarstva,a od 2018. je deo Sajma sporta.

Logo Balkanijade u Novom Sadu

Logo Balkanijade u Novom Sadu

Kao što je bilo i planirano, već 2014. godine Konjički centar Novosadski sajam se podičio oznakom organizatora F.E.I. šampionata jer je prvi put u Srbiji bio domaćin Balkanskog konjičkog šampionata u dresuri na kojem su nastupile selekcije pet balkanskih država. Ovim korakom, KCNS se upisao na svetsku mapu organizatora najprestižnijih takmičenja.

Pretenzije kluba su da na terenima Novosadskog sajma, postane organizator prestižnih evropskih i svetskih konjičkih dešavanja, u disciplinama dresurnog i preponskog sporta.

Osim ovoga, klub je mrežu svojih organizacionih aktivnosti potvrdio i organizacijom promo-takmičenja u okolnim vojvođanskim mestima (Temerin, Kulpin, Melenci…) čime doprinosi popularizaciji konjičkog sporta I konarstva u regionu.

MEĐUNARODNI SAJAM KONJARSTVA I SERSANA 2014. – PROMOTIVNI FILM

Dolazni termini pretrage:

  • konjicki klub sajam novi sad
  • sajam konjarstva novi sad 2013