PEHARI SA PRVENSTVA RS

prvenstvo RS 2014

prvenstvo RS 2014

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u preponskom jahanju, održano tokom proteklih pet dana u Beogradu, bilo je prava prilika da tandemi Konjičkog centra Novosadski sajam zablistaju u punom sjaju. Četiri takmičara branili su boje kluba, a o uspehu dovoljno govori da su se sa najjačeg takmičenja u kojem nastupaju samo domaći učesnici, svi naši jahači vratili sa osvojenim plasmanima i peharima.

Veliku radost klubu donele su pionirke Nikoleta Židišić i Teodora Žakula. Nikoleta koja je ove godine uspešno nastupala na Balkanijadi kao član naše dresurne selekcije, dokazala svoj talenat i za preponsku disciplinu.

Pehari za pionirke

Pehari za pionirke

Ona je na Sinsinatiju postala ovogodišnji državni prvak u kategoriji dece B, a vicešampion u istoj kategoriji postala je takođe naša takmičarka Teodora Žakula na Šihederu, iako je ovaj tandem formiran tek početkom godine i bio je najneiskusniji na šampionatu.

U kategoriji amazonki B, vodila se velika borba kroz tri utakmice, a nakon finalne, sa tek kojim poenom zaostatka do naslova državnog prvaka, na drugom mestu i sa srebrnom medaljom, završila je naša takmičarka

Vicešampionat za Dejanu i Arbaleta

Vicešampionat za Dejanu i Arbaleta

Dejana Suvajdžić sa Arbaletom kojeg jaši tek nekoliko nedelja. Ovim se potvrdilo da se rađa novi tandem koji će donositi uspehe klubu.

Slična borba vodila se u kategoriji mladih jahača. O konkurenciji dovoljno govori da su svih troje plasiranih bili na jednom rušenju razlike, a reprezentativka KSNS Romana Suvajdžić je sjajnim jahanjem stigla do bronze u svojoj prvoj godini u novoj i težoj kategoriji. Njeni startovi potvrdili su da je u tandemu sa Arminom još čekaju novi izazovi na većim visinama.

Novi pehar za stari tandem
Novi pehar za stari tandem

 U pojedinačnim utakmicama Prvenstva, takođe su osvojena brojna odličja.. Tako je Nikoleta Židišić osvojila još tri medalje, Teodora Žakula dve, a Romana Suvajdžić još jedno srebro. Ovo takmičenje, potvrilo je da su naši jahačispremni za međunarodni turnir na Sajmu konjarstva koji se održava početkom oktobra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *