USPEŠNA 2017.

Nakon višemesečne pauze i obaranja našeg sajta promenili smo web adresu i nastavljamo da vas obaveštavamo o novostima u Konjičkom centru Novosadski sajam.  Ispratili smo 2017. godinu koja je kao i predhodne bila puna novosti i uspeha.

Romana i Arbalet

Romana i Arbalet

Naš klub je godinu završio kao trećeplasirani klub u Vojvodini, a na tablici nacionalnog rangiranja, zauzeli smo šesto mesto. Konjički centar Novosadski sajam bio je domaćin četiri preponaska i jednog dresurnog takmičenja,a  posle decenijske pauze kod nas je održano i prvenstvo Srbije. Kao organizatori najviše se ponosimo što smo uspeli da dovedemo travnati teren na vrhunski nivo angažmanom mehanizacije renomirane beogradske kompanije Hettrik.

Priprema travnate arene za vrhunska skakanja

Prozračivanje terena

Na istom državnom prvenstvu bili smo drugoplasirani klub po broju osvojenih medalja, a jahači KCNS su se okitili naslovima državnih prvaka juniora i amazonki B. Nakon toga održan je i Međunarodni kup sajma konjarstva uz učešće najboljih domaćih jahača, ali i gostiju iz Hrvatske, Makedonije i prvi put Bosne i Hercegovine. Ovog puta najbolji   u Grand Prix su bili trener i jahač konjičkog kluba Aleksa Dundić Stefan Đoković i senior konjičkog kluba Viking Srđan Grmaškoski.

Od 2017. naš klub je bogatiji i za jednog trenera sa međunarodnom licencom jer je Dejan Suvajdžić uspešno savladao obuku za FEI level 1. Takođe na skupštini kluba dobili smo i novog predsednika, Biljanu Suvajdžić.Dakle godina puna dinamičnih dešavanja ali i ono što je najvažnije postali smo bogatiji za nove takmičare.

Dresurci KCNS

Dresurci KCNS

Svoje prve a uspešne startove zabeležile su takmičarke koje su prošle zime koje su prošle ispit za licenciranje. Marija Reka Szerda i Ivana Radojčin okitile su se medaljama u Novom Sadu i Beogradu, pokazujući  svoje veštine u parkurima. Njihove klupske koleginice Sara Vujin i Tamara Radojčin takođe su zabeležile uspešne prve nastupe u dresurnoj areni. Tokom leta ispite za takmičarske licence pred komisijom Konjičkog saveza Vojvodine položile su još tri mlade nade KCNS koje će predstavlajti KCNS u 2018,  Ksenija Keča, Jelena Mastilović i Nađa Šešić, čime se još jednom potvrdilo opredeljenje kluba da bude rasadnik budućih šampiona.

Budući takmičari položili ispit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *