PUNE SAJAMSKE TRIBINE 

Sedmi preponski Kup međunarodnog sajma konjarstva održan je 29. i 30.09 i 01.10.2016 na travnatom manježu Novosadskog sajma u organizaciji našeg kluba, a uz podršku Grada Novog Sada, kao i brojnih prijatelja. Ove godine, najboljim domaćim takmičarima, pridružili su se i jahači iz Hrvatske čime je ovaj, najprestižniji naš turnir, zadržao tradicionalni međunarodni karakter.

Kroz tri dana, jedanaest preponskih utakmica i stotine startova, obezbeđena je i visoka poseta, pa su u subotu, na dan gran-prija tribine manježa bile tesne da prime sve posetioce, što je i jahačima dalo dodatni podsticaj, uz vredne nagrade, da pokažu svoje umeće.

Nakon 11 utakmica, najviše plasmana osvojio je jahač KK Impuls i aktuelni državni selektor Boško Ristić, a najjaču utakmicu Kup sajma konjarstva dobila je, nakon neizvesnih baraža na visini od 145cm, seniorka Gorska tima, Irena Nicović na grlu Emilion. Time je ona postala i prva atkmičarka koja je uspela da osvoji dva puta jer je već bila pobednik na prvom sajmu konjarstva, tada sa grlom Triks.

Od takmičara KCNS izdvajamo prva mesta Nikolete Židišić na Sinsinatiju, Teodore Žakule na Arbaletu i Igora Čermaka na Fiesti, osvojena u nižim kategorijama. Zanimljivost je i prvo mesto gosta iz Hrvatske Gordana Vorija koji je jahao konja Arbalet, ustupljenog za ovu priliku iz štale KCNS, što je dodatno utvrdilo prijateljstvo koje se neguje kao odlika ovog takmičenja.

Brojni gosti su pohvalili organizaciju koja je i zaista ove godine bila na visokom nivou, kao garancija da ćemo se u još širem sastavu, na istom mestu naći 2017. Konjički centar Novosadski sajam, zahvaljuje se svim učesnicima, prijateljima, kao i članovima kluba za sav angažman da ova manifestacija uspe i ostane praznik konjičkog sporta u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *